>> Monitorizare sisteme IT
>> Sofware de monitorizare
>> Asistenta tehnica si consultanta
>> Sistem on line de prezentare
>> Retele structurate
>> Instalare fibra optica
>> Mentenanta si dezvoltare retele
>> Gazduire echipamente

icomm - Retele structurate

Cablarea structurata reprezinta baza unei retele IT performante precum si obiectul investitiei principale de care depind celelate echipamente din alcatuirea retelei. De ce sa alegeti sistemul de cablare structurata? O retea de comunicatie reprezinta una dintre cele mai importante componenete ale infrastructurii si drept urmare trebuie sa aiba o durata de viata indelungata (peste 15 ani).

Utilizarea unei cablari structurata, adaptate cerintelor viitoare , va reduce simtitor costul pe termen lung al cablarii cladirii prin eliminarea necesitatii de a instala noi cabluri si echipamente de fiecare data cand utilizatorul isi schimba locul de munca. In plus, sistemul de cablare structurata furnizeaza o interfata utilizator asemanatoare cu priza electrica, usor de utilizat.

Pentru realizarea cablarii structurate sunt folosite echipamente fiabile si moderne: cablul din fibra optica, distribuit pe baza unei structuri bine definite pentru spatiul in care va desfasurati activitatea, elemente conectica (module, etc.), elemente de retea pasive (patch paneluri, patch coard-uri, prize, etc.), elemente de retea active (switch-uri, routere, etc.), rack-uri.

Avantajele sistemulul de cablare structurata:
  • minimizarea costurilor de administrare
  • mentenanta simplificata a retelei de calculatoare
  • atasarea de noi utilizatori se face usor
  • schimbarea pozitiei calculatoarelor nu necesita munca suplimentara
  • cablarea structurata este independenta de aplicatie si are un design flexibil si modular
  • reconfigurare si administrare facila a retelei de date
  • un sistem de cablare structurata furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.